¡QUÉ ÉS L'ÀREA DE SUPORT AL JOVE TUTELAT I EXTUTELAT? (ASJTET)

Què és l’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat? (ASJTET)

Com has estat tutelat, saps que la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència) ha estat el teu responsable fins que has assolit la majoria d’edat.

 

Doncs bé, el suport que t’ofereixen continua fins els 21 anys. Els encarregats de fer-ho són els professionals de l’Àrea de Suport al Jove tutelat i extutelat (ASJTET). Ells treballen per a joves que, com tu, necessiten suport per a que cada vegada sigueu més independents i aconseguiu els vostres objectius. I si no tens clar què és el què vols, també t’ajuden a pensar-ho.

 

Ara, que ja ets major d’edat, ets més que mai el protagonista. Tant com tu t’interessis en el teu projecte de vida, ells hi participaran.

 

Entendran les teves necessitats, i tenen la informació que vols. I el que és més important, saben com ajudar-te, durant el temps que necessitis. T’acompanyaran i tindràs amb qui comptar, així com t’indicaran on adreçar-te en funció del que necessitis.

En què em poden ajudar?

L’Àrea de Suport al Jove (ASJTET) posa al teu abast diferents tipus d’ajuda (IMPORTANT: SI ET CONEIXEN A UN DELS SERVEIS, FACILITA QUE ACCEDEIXIS A UN ALTRE):

 

HABITATGE: L’ASJTET disposa de diferents pisos on resideixen joves extutelats arreu Catalunya, fins als 21 anys. Poden demanar accedir-hi els joves que no tenen possibilitats econòmiques per poder independitzar-se, ni possibilitats de ser acollits per algun familiar i necessiten un recurs de vivenda on també se’ls hi pugui oferir un assessorament i acompanyament en aquest futur immediat. A l’apartat Cercant on viure trobaràs més informació de com accedir i què significa viure a un pis de l’ASJTET, o al SAEJ (Servei d’Atenció Especialitzada a Joves).

 

VIA LABORAL: Amb la teva edat pot ser estàs estudiant, o has estudiat i vols continuar fent-ho. Pot ser cerques feina, o t’agradaria fer-ho. Pot ser no saps què vols fer i què no! A Via Laboral t’ajuden a saber què, on, quan i com. Aquí Cercant feina? Formació? trobaràs més informació.

 

SUPORT ECONÒMIC: Des de l’ASJTET t’ajudaran a accedir a qualsevol ajuda econòmica que puguis demanar. Per a rebre l’ajut econòmic normalment se’t demanarà que t’esforcis pel teu projecte, sigui quin sigui. És a dir, tindràs una persona de referència amb la que aniràs proposant-te objectius i que t’ajudarà a fer un pla de treball, i a aconseguir-ho. Si cliques aquí veuràs quines ajudes pots demanar des de l’ASJTET.

 

ORIENTACIÓ LEGAL: També t’orienten si necessites fer consultes i tràmits sobre estrangeria, o bé sobre expedients judicials de l’àmbit penal i civil.

Com hi contacto?

Si vols posar-te en contacte amb ells, només has de trucar o fer un e-mail, explicar que has estat tutelat i que necessites que et donin dia i hora per trobar-te amb un educador i parlar amb ell/a.

Barcelona:

Serveis Territorials ASJTET Barcelona – Espai Cabestany

C/Cabestany, 19,

Barcelona (Metro Les Corts)

935544290/96

Tarragona:

DGAIA – ASJTET

Centre de Programes Territorial de l’ASJTET Tarragona

Gasòmetre 24 1º 1ª

43002 Tarragona

Tel:977227060

Girona:

DGAIA -ASJTET

Centre de Programes Territorial de l’ASJTET Girona

C/ Emili Grahit,2

17002 Girona

Tel:972486343

Lleida:

DGAIA – ASJTET

Centre de Programes Territorials de l’ASJTET Lleida

Av. Prat de la Riva 40, 2n 1ª

25008

Lleida

Tel: 973306565

GUIA EMANCIPACIÓ

Twitter

Contacte

Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits

Via Laietana, 54, 1er
08003 Barcelona

Tel: 93 268 99 91

info@fepa18.org