CERCANT ON VIURE

PER A JOVES RESIDENTS

Com a jove resident a Catalunya tens diferents opcions per trobar on viure. A banda, tens a disposició opcions d’habitatge especialitzades per joves extutelats/des.

Els SIJS

Les borses d’habitatgesi tens entre 18 i 35 anys i uns ingressos mínims demostrables, et convé conèixer-los! Faciliten el contacte entre propietaris i futurs inquilins. Són serveis gratuïts, prestats per organismes públics. T’ofereixen preus avantatjosos, assessorament jurídic i orientació, i també t’ajuden a l’hora de preparar i signar el contracte d’arrendament. Vols saber on està la teva? 

Al Barcelonès, al CIREJ

Aquí podràs veure un mapa de Barcelona amb els preus de lloguer per zones.

I com no sempre és fàcil entendre LES PARAULES CLAU que tenen a veure amb aspectes legals… clica aquí per entendre algunes d’aquestes!

També pots donar una ullada a aquesta GUIA DE SERVEIS I AJUDES D’HABITATGE elaborada des de l’Ajuntament de Barcelona. Et serà útil!

Habitatge JOVE.CAT tens molta més informació.

Sobre tot vigila… QUE NO T’ENGANYIN!

La Renda Bàsica d’Emancipació (RBE) és un recurs per a joves d’entre 22 i 30 anys que s’hagin emancipat en un habitatge de lloguer.
Les persones beneficiàries, que la van demanar abans de l’1 de gener del 2012, seguiran cobrant l’ajut, tot i que a partir de l’agost del 2012 serà de 147 euros al mes.
Les persones que no hagin esgotat legalment el recurs, però que l’haguessin aturat en algun moment i que el vulguin reprendre’l, no el podran demanar tot i complir els requisits, ja que el recurs ha sigut derogat. ACTUALMENT JA NO ÉS POT ACCEDIR A AQUESTA AJUDA.

Si has deixat a pagar algun mes del lloguer… informa’t de les Prestacions econòmiques d’urgència especial per a l’habitatge. Clica aquí

A part de comprar o llogar, hi ha altres maneres d’accedir a un habitatge. Són models alternatius que poden adaptar-se a les possibilitats i a les característiques de les persones joves com tu!

Dona-li una ullada! Granges urbanes, cooperatives en cessió d’ús, copropietats…

QUÈ TENIES PENSAT?

LLOGAR UNA HABITACIÓ, COMPARTIR PIS

LLOGAR UN PIS

SITUACIONS D'EMERGÈNCIA

GUIA EMANCIPACIÓ

Twitter

Contacte

Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits

Via Laietana, 54, 1er
08003 Barcelona

Tel: 93 268 99 91

info@fepa18.org