CERCANT FEINA? FORMACIÓ?

SABER TROBAR LA FORMACIÓ QUE T’ANIRÀ BÉ

Segur que educadors, professors… t’han explicat que per accedir a una feina, les empreses volen algú que tingui un mínim de formació específica en allò del què vols treballar.

Et recomanem que et deixis orientar i aconsellar per alguna d’aquestes entitats, ja que és molt fàcil perdre’s entre tanta informació. Recursos. On poden ajudar-te.

La cerca de formació (gratuïta o baix cost) dependrà del què ja hagis fet abans. Mira això per conèixer els possibles camins, o itineraris, possibles de formació:

Vols saber què estudiar per arribar a aconseguir la feina que vols? Clica aquí.

Si no tens el graduat de la ESO: Tens diverses opcions: estudiar per treure-t’ho (molt recomanable, a moltes ofertes de feina t’ho demanaran, i sempre et permetrà accedir a millors llocs de treball!), fer un PFI o cursos de formació ocupacional. Clicka aquí per saber-ne més.

També hi ha formacions prelaborals, itineraris d’un ofici en concret, on coneixeràs diferents oficis i aprendràs el que s’espera de tu a una feina. Els fan a diferents entitats. Consulta aquí.

 

Aquests darrers anys s’han posat en marxa els Programes de Garantia Juvenil. Estan molt bé! T’ofereixen formar-te i fer pràctiques a una empresa. N’aprendràs molt, també si no saps a què vols dedicar-t’hi. Informa-te’n! És per persones de 16 a 30 anys. N’hi ha d’altres requisits per a poder participar-ne.

Si no tens la nacionalitat espanyola, necesitaràs permís de residència i, en principi, el de treball (si aquest últim no el tens, intenta inscriure’t igualment al Sistema de Garantia Juvenil). Per fer-ho, primer de tot fes-te un compte de correu (hotmail, gmail, la que vulguis), que te la demanan- i guarda bé la contrassenya-.

Per donar-te d’alta al Sistema de Garantia Juvenil pots apropar-te a una oficina del SOC, o a un Punt d’Informació Juvenil, on t’ajudaran. Si estàs fent algun curs, o tens contacte amb alguna Fundació, t’ajudaran a fer-ho.

¡Ànim!

Si vols estudiar a una Escola d’Adults per treure’t el Graduat d’Educació Secundària (GES) o accedir a un Cicle Formatiu , o cursar idiomes o altres… informa’t aquí.

Si tens el graduat de la ESO, mira aquí les opcions que tens per seguir estudiant:

Si vols accedir a la Universitat

Aquí trobaràs els calendaris per apuntar-te a qualsevol d’aquestes opcions. Normalment són del mes de maig en endavant. Tingues en compte les dates per preinscriure’t, la documentació que has d’aportar, les dates de matrícula (normalment al setembre)…

També hi ha formacions privades, però que et costaran més diners. Mira aquí algunes opcions.

El jovent tutelat/extutelat menor de 21 anys no ha de pagar taxa per estudiar en els següents casos (hauràs d’aportar certificat de tutela de la DGAIA):

 

– Escola Oficial d’Idiomes

– Inscripció de proves lliures per l’obtenció de certificats oficials

– Prova accés Cicles Formatius de Grau Mitjà

– Prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior de formació professional específica i dels ensenyaments d’arts plàstiques i de disseny

– Prova d’accés de caràcter general als ensenyaments de règim especial de tècnic o tècnica d’esport i tècnic o tècnica superior d’esport i a les formacions esportives de nivell 1 i de nivell 3

– Prova per a alumnes que no tenen el requisit acadèmic per a accedir als ensenyaments artístics superiors

GUIA EMANCIPACIÓ

Twitter

Contacte

Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits

Via Laietana, 54, 1er
08003 Barcelona

Tel: 93 268 99 91

info@fepa18.org