TRÀMITS ADMINISTRATIUS

EL VOLANT D’EMPADRONAMENT (o PADRÓ)

És un full on posa on vius. Quan canvies de casa (de domicili) cal comunicar-ho a l’Ajuntament i canviar el padró. Així l’Ajuntament d’on visquis sap quanta gent viu a la ciutat o província, i si cal que t’arribi una carta, saben on enviar-te-la.

És un document que te’l demanaran molt sovint.

 

Quan vulguis renovar el NIE o DNI, o cobrar una ajuda, demanar una beca, donar-te d’alta al CAP de la zona, o bé hagis de signar un contracte de lloguer, etc.

 

Així que està bé tenir-ho, i saber on el tenim, així com fer una fotocòpia quan l’entreguem per tenir-ne sempre un.

 

Cada dos anys, en cas d’immigrants, cal renovar el padró (arriba a casa una carta per avisar-te). Aquí, veuràs com fer-ho. Hi trobaràs les indicacions en diferents idiomes!

A l’oficina de l’Ajuntament del teu barri, poble o ciutat.

 

Pots fer-ho anant-hi presencialment (pots demanar hora o anar directament –pensa que gairebé sempre obren al matí, mira els horaris!) i de vegades també per Internet o telèfon.

En cada cas, i a cada lloc, poden demanar-te diferents documents (normalment és gratuït). Consulta-ho a la seu del teu Ajuntament.

On estàs empadronat?

Les cartes per a informar-te de la concessió d’una beca, d’una citació judicial, de les visites mèdiques, … (qualsevol carta!) t’arribarà al domicili on estiguis empadronat. Així que si canvies de casa, ves a l’Ajuntament i comunica-ho!

ENLLAÇOS EXTERNS

Centres d’Informació i Orientació per a persones immigrants (OFIM) són uns serveis d’assessorament i suport per a les persones immigrants, situats a Inca, Manacor, Palma i Calvià.
Govern de les Illes Balears: Atenció a la ciutadania
A Palma: L’Oficina d’Atenció al Ciutadà.
A Inca: L’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana
A Inca: L’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana
En Manacor

GUIA EMANCIPACIÓ

Twitter

Contacte

Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits

Via Laietana, 54, 1er
08003 Barcelona

Tel: 93 268 99 91

info@fepa18.org