CUIDA'T

Sexualitat

T’hagis iniciat ja o no en relacions sexuals amb altres persones, segur tens interrogants que voldries resoldre… com:

Què és el petting, com evitar infermetats? què faig si, com a noi o noia, em sento pressionat i estic indecís? Quan començar? Faré el ridícul si no estic a l’altura de la situació? Orgasme i primera vegada. Fa mal la primera vegada? Els nois sentim dolor la primera vegada? Sempre hi ha amor la primera vegada? Quins mètodes anticonceptius n’hi ha? Què són les ITS (infeccions transmissió sexual) i com evitar-les?

Per tot això i més, ves a… http://sexejoves.gencat.cat/ca

També pots accedir a la pàgina del Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS), on trobaràs informació molt interessant i a més et poden atendre per Whatsapp per a resoldre els teus dubtes.

Hi trobaràs respostes! I preguntes que pot ser ni t’havies plantejat!

També hi trobaràs informació d’ajuda si estàs embarassada o tens dubtes al respecte.

Al web del Kit del Plaer trobaràs molta informació sobre la masturbació, l’embaràs, el VIH i molt més. A més, si tens dubtes, pots contactar amb ells i et respondran per correu electrònic!

Com a dona, en algun moment pot ser necessites ajuda per afrontar la maternitat, i per prendre decisions importants. Són moments de reflexió, i de conèixer. Estar informada t’ajudarà a pensar sobre la maternitat. També és important puguis recolzar-te en algú proper amb qui puguis comptar i t’acompanyi en aquest procés.

Si estàs embarassada, o ja ets mare, a més de la informació que trobaràs a http://sexejoves.gencat.cat/ca, pot ser-te d’interès aquestes altres webs:

On pots adreçar-te?

Arreu Catalunya hi existeixen recursos per a joves que, com tu, necessiten suport durant l’embaràs o la criança del teu fill/a.

Aquí trobaràs un mapa amb els serveis d’atenció a la dona de Catalunya.

BARCELONA CIUTAT
 • Salut i Família: Servei de Consell Familiar, Programa de Contracepció immediata, Suport Psicològic, Orientació Jurídica i Grup de suport a mares joves, entre altres.
 • Càritas Diocesana de Barcelona: residències i espais maternoinfantils, acollida persones sense llar, orientació laboral i formació a persones en risc d’exclusió social.
 • Antaviana.Eduvic. Residència Maternal
 • Fundació Maria Raventós. Projecte Acompanyament mares amb fills menors de 3 anys
 • Fundació 4 vents. Suport maternoinfantil per a famílies en situació de risc social.
 • EQMON. Espai Materno infantil.
 • Projecte Nana. Servei de Canastretes.
 • Preinfant: programa d’acompanyament a la maternitat en risc
BARCELONA COMARQUES
 • Fundació Marianao. Projecte “el Caliu” de suport a mares adolescents.Sant Boi de LLobregat.
 • Directori dels Serveis a Petita Infància. L’Hospitalet de Llobregat.
 • Centre de Salut per a Joves. Hospitalet de LLobregat.
 • SATEF. Servei Atenció Terapèutica i Educativa a Famílies. Hospitalet de Llobregat.
 • Residència Maternal Antaviana. Eduvic. Menors de 18 anys
 • Càritas Diocesana de Barcelona. Residències i espais maternoinfantils, acollida persones sense llar, orientació laboral i formació a persones en risc d’exclusió social.
 • Espai integral l’Estel Blau. Hospitalet de Llobregat.
 • Programa Enfortiment Familiar. Aldees Infantils. Montcada i Reixac.
 • Grupo Unión. Suport maternoinfantil per a famílies en situació de risc social.Sant Adrià del Besòs.
 • Residència Maternoinfatil. Aldees Infantils. Montcada i Reixac. Majors de 18 anys.
 • Tarda Jove a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Servei d’educació afectiva i sexual de la Fundació Ires.
 • Grup de Suport a la Lactància. L’Hospitalet de Llobregat.
GIRONA
LLEIDA
TARRAGONA

A la teva edat és normal tenir el desig de compartir la sexualitat amb altres persones. Durant aquests anys es defineix la orientació sexual, que pot ser amb persones de l’altre sexe (heterosexualitat), del mateix sexe (homosexualitat –gay, lesbiana-), o dels dos (bisexualitat).
D’altra banda, la transexualitat és quan una persona sent que el seu sexe físic no correspon amb el sexe amb el que s’identifica (ser home, per exemple, però sentir-se dona).

En aquesta pàgina web t’expliquen alguns d’aquests conceptes!

Fes un cop d’ull a aquest video!

En aquest enllaç hi trobaràs molts recursos i informació relacionada amb la homosexualitat, la transexualitat…

Si necessites parlar amb algú sobre dubtes al respecte:

 

BARCELONA

 

TERRASSA

 

LLEIDA

 

GIRONA

 

TARRAGONA

El maltracte a les relacions amb el teu xicot o xicota pot ser de diferents tipus: El més evident és el físic, però cal saber veure quan existeix violència psicològica o sexual entre vosaltres.
Si veus que la relació de parella us genera malestar, sents que hi ha alguna cosa que no funciona bé, que us feu mal, encara que sigui sense voler… és important que facis un cop d’ull a aquestes pàgines:

 • Ni bella ni bestia
  Espai jove en el qual tant podràs explicar els teus dubtes en relació amb les relacions de parella, afectives i sexuals, i on s’ofereix escolta i ajuda per solucionar-los.
 • Sexe joves
  Portal on trobaràs informació sobre l’abús emocional, l’abús físic, l’abús sexual, l’assetjament sexual i l’agressió sexual. Inclou preguntes i respostes sobre el tema.
 • La Lore
  Espai virtual on trobaràs tota la informació que vulguis sobre gènere, sexualitat i relacions.

Si creus que necessites ajuda per què ets maltractat/da per la teva parella, aquí trobaràs on apropar-te!

 

ENLLAÇOS EXTERNS ON PODEN AJUDAR-TE

 

Línia 900 900 120 (majors d’edat). Servei d’atenció especialitzada d’urgències (Línia d’atenció a les dones en situació de violència)

 

Telèfon 016:  El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, presta el Servei telefònic d’informació i d’assessorament jurídic en matèria de violència de gènere, a través del nombre telefònic de marcació abreujada 016. A més les consultes es poden dirigir per correu electrònic al servei 016 online: 016-online@msssi.es.

 

Línia Infància Respon. Telèfon 116 111 (per si són menors d’edat)   Infància Respon és un servei públic d’atenció exclusivament telefònica, gratuït i permanent, per a la prevenció i la detecció dels maltractaments d’infants i adolescents. Funciona vint-i-quatre hores al dia, els 365 dies de l’any. És un servei obert a adults i infants/adolescents, en tot el territori de Catalunya, que tenen coneixement de situacions de risc i/o necessiten assessorament en temes d’infància i adolescència.

 

Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica

 

Serveis d’atenció a les dones   L’Institut Català de la Dona posa al teu abast la línia telefònica 900 900 120, oficines d’informació, servei d’atenció psicològica i servei d’assessorament jurídic. Entra! Hi trobaràs molta informació!

 

Aquí hi tens un mapa on trobar la teva oficina més propera

 

A Barcelona, el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) Ofereix atenció ambulatòria específica a persones víctimes de situacions de violència masclista (dones, infants i adolescents, i a persones del seu entorn proper directament afectades per aquesta violència).

 

A Barcelona, el programa d’atenció a joves (SAH) és un servei d’atenció a nois de 12 a 17 anys per a la promoció de relacions no violentes.

Vídeo: “#DesactivaelControl”

Vídeo: “Violència masclista en les relacions de parelles: Una mirada jove”

Concurs de microrelats

Concurs en el qual es premia un relat literari, escrit a través del Facebook, de com a màxim 420 caràcters que mostri relacions de parella basades en el respecte i la igualtat.

L’Institut Català de les Dones (ICD) divulga una presentació virtual, en format Prezi, on es revisen algunes de les creences sobre l’amor romàntic i la violència masclista i es pretén avançar en la construcció de nous imaginaris que donin lloc a relacions lliures de violència.

GUIA EMANCIPACIÓ

Twitter

Contacte

Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits

Via Laietana, 54, 1er
08003 Barcelona

Tel: 93 268 99 91

info@fepa18.org